2. februar 2015

12 Gyserfilm, som også er gode!

things that made me, ttmm, thingsthatmademe, gyserfilm, guide, liste, top10, anbefalinger, must-see

Når det kommer til horror-genren, er jeg ikke specielt kritisk. I hvert fald ikke i forhold til, hvad der gør mig bange. Jeg kan dog godt se, om en gyserfilm er skruet fedt sammen, og jeg synes virkeligt, der er langt mellem snapsene. Jeg har derfor samlet en lister over film, som er uhyggelige, men som også er gode. BTW, så er der stort set lavet remakes af alle gamle gyserfilm. Det er dog sjælendt, de er lige så gode som de originale!


  1. The Thing (1982) - John Carpenter formår virkelig at strikke gode gyserfilm sammen. Og denne kultfilm er absolut et 'must-see'. Der er faktisk lavet et afsnit af X-Files, som handler om præcist det samme. Og når man ser den, er det tydeligt, at mange af de moderne film er inspireret af denne. Min yndlings gyserfilm ever! Trailer her! 

  2. Cube (1997) Igen en film, som der er lavet efterfølgere til og remakes af, og hvor det stadig kun er den originale, der fungerer. Første gang, jeg så den, var ved et tilfælde, hvor jeg zappede lidt rundt. Den fangede mig med det samme. Det er en speciel film af slagsen, og det er helt sikkert ikke alle, der vil kunne li' den, men den er et must for sci-fi- og gyser-nørder! Trailer her!

  3. 28 dage senere - Danny Boyle laver fede film. Og, bonusinfo, der kommer en sequel til "Trainspotting", som hedder "Porno" - indtil videre i hvert fald. Nå, anywho - SE DEN, altså "28 dage senere", og også den anden, hvis du har lyst! Trailer her!

  4. Alien (1979) - Ridley Scotts bedste film, hvis du spørger mig. Alle kender den nok, men det er langt fra alle, der har set den, og det er virkelig en fejl. Filmen er en milepæl i sci-fi genren, ja egentligt bare i filmhistorien generelt! Trailer her!

  5. Dawn of the Dead (1978) - Jeg er nok lidt en sucker for gamle horrorfilm. Denne er instrueret af Geroge A. Romeo, som er lidt af en gud indefor genren, som han selv har sat et kæmpe præg på. Hvis du synes, filmhistorie er spændende, burde du gå i krig med alle hans gamle gyserfilm. Trailer her! 

  6. Dawn of the Dead (2004) - Det her er den eneste film i genren, jeg kan komme i tanke om, som er lige så god som den originale. Jeg kan rigtigt godt lide den. Den er uhyggelig, den er sjov, den er underholdende og den er plat. Det er faktisk mærkeligt, at den er så god. Den er nemlig instrueret af Zack Snyder, som generelt laver dårlige film. Trailer her! 

  7. The Texas Chain Saw Massacre (1974) - Jeg var ved at tisse i bukserne af skræk, da jeg så denne film. I har nok set den nye udgave, men den originale er (igen) så meget bedre. Leatherface spilles af Gunnar Hansen, som er fra Island. Det er da lidt morsomt. Instruktøren er Tobe Hooper, som også står bag Poltergeist; den med hende den lille lyshåret pige! Trailer her!

  8. Halloween (1978) - Endnu en Carpenter-film, som der også er lavet en remake af, og der er også en sequel til den, som endda har Jamie Lee Curtis (og Josh Hartnett) på rollelisten. Den er dog knap så interessant, den nye af dem. Trailer her!

  9. Saw (den første) - Shit, hvor er den bare uhyggelig og fed. Og så er den super original på sin egen måde, selvom den er fyldt med gyserfilmsklichéer. Trailer her!

  10. Børnehjemmet - En spansk gyserfilm. Bare titlen gør mig lidt bange. Ikke et mesterværk, men bestemt værd at se. Og så er børn i gyserfilm jo bare noget af det klammeste. Findes på Netflix (DK). Trailer her!

  11. [REC] - Spank gyser, (de kan vist et eller andet på det område!) som var så uhyggelig, at jeg blev nødt til at mute fjernesynet. Den er filmet på en ret fed og realistisk måde. Der er også lavet en fortsættelse, som vist ikke er så god. Jeg har dog ikke selv set den. Trailer her!

  12. Eden Lake - Der er noget over den fim, som jeg godt kan lide. Jeg var ved at slukke for den flere gange i starten, men er glad for, jeg hang i. Den kan et eller andet, selvom den hverken er nyskabende eller vigtig. Se den, hvis du har set de andre på listen. Trailer her!
Jeg håber, I kan bruge mine anbefalinger. Om ikke andet, kan I måske få lidt inspiration til gyserfilm, som I kan se igen! Næste liste bliver om film på Netflix. Stay tuned!

gunnar hansen, leatherface, things that made me, ttmm, thingsthatmademe
Gunnar Hansen / Leatherface
  Posted in: , , ,

Ingen kommentarer :

Send en kommentar